top of page

Ervaringen

Ik heb een aantal cliënten gevraagd iets te schrijven over hun ervaring in mijn praktijk, EFT en het contact met mij.

 

Docent

59 jaar

Op mijn werk ben ik bedreigd en hierdoor uit balans geraakt. Ik kon al maanden niet meer slapen en was heel erg bang. Ik ben bij Hannah geweest voor sessies EFT. We hebben gewerkt aan mijn traumatische herinneringen.  Middels EFT hebben we samen deze ervaringen opgeruimd. Ik heb ook geleerd hoe ik zelf EFT thuis kan toepassen en inmiddels helpt dit ook om de stressmomenten in mijn dagelijks leven te verwerken. Het klinkt bijzonder en dat is het ook!

 

Gepensioneerd politieagent

68 jaar

Nadat ik al eerder emdr behandelingen heb gehad die mij niet echt geholpen hebben om mijn opgelopen trauma's te verwerken, ben ik bij de praktijk van Hannah Mennens terecht gekomen.

Hier heb ik voor de eerste keer kennis gemaakt met eft. Inmiddels heb ik een aantal eft behandelingen gehad en meer rust gekregen. Het was prettig en vertrouwd bij Hannah. Het fijne van eft is dat ik het thuis en ergens anders ook kan toepassen. Je hebt het altijd bij de hand en dat is heel fijn. Hannah bedankt, ik kan het een ieder aanraden.

 

 

Docent in middelbaar onderwijs

25 jaar

De onderwijswereld vraagt veel van je als docent. Dit kan soms ook een mentale uitdaging zijn. De standaard druk/stress in combinatie met meerdere voorvallen die ik zelf niet in handen had, hebben ertoe geleid dat ik met veel stress naar werk ging. Maar ook dat deze stress in mijn eigen vrije tijd een bepalende factor was.

 

EFT heeft mij geholpen om de situaties die mij stress gaven op te ruimen in de zin dat mijn lichaam niet meer reageert. Een situatie werd een herinnering en niet meer een trigger. De regie ligt hierdoor weer bij mijzelf.

 

Als docent van een exact vak was ik eerst wat sceptisch. Wat gaat het EFT brengen en hoezo zou het kloppen op verschillende plekken mij moeten helpen? Het onwennige maakte al snel plaats voor vertrouwdheid. Ik merkte dat EFT direct effect had op hoe ik me voelde. Omdat ik tijdens de sessies tools heb gekregen om zelfstandig EFT te kunnen toepassen kijk ik zelfverzekerd naar een toekomst waar ik mijn stress zelf kan wegnemen.

 

 

 

Personeelszaken en communicatie

53 jaar

Wat ben ik blij dat ik kennis heb mogen maken met Hannah! In alle vertrouwen samen, maar ook alleen, gewerkt aan mijn emotionele balans. Emoties mogen, moeten er zijn, maar als ze de overhand nemen, kost het te veel energie en heb je weinig oog voor de positieve dingen. Hannah heeft mij online meegenomen naar emotioneel beladen momenten in mijn leven. Alle EFT handvatten die Hannah mij gegeven heeft kan ik nu zelf toepassen, op elk moment van de dag als ik daar behoefte aan heb. Het voelt zo goed dat ik beladen momenten nu emotioneel in balans kan brengen en kan accepteren. De sessies online heb ik als positief ervaren. Hannah heeft mij geleerd de kloptechniek bij mezelf toe te passen en zij begeleide mij met haar stem. Op die manier kon ik volledig op mijn emoties en gevoel concentreren. Bedankt!

 

 

Docent VO

31 jaar

Tijdens mijn burn-out werd ik vaak overweldigd door paniekaanvallen, niet helpende gedachtes en gevoelens. EFT heeft mij meteen laten zien dat ik het wel aankan en mij geholpen in een staat van rust te komen. Van daaruit kon ik weer nadenken en in het moment zijn. Het zijn makkelijke toe te passen tools die je met een beetje aandacht uit een rollercoaster kunnen halen.

Gastouder/ pedagogische medewerkster 

34 jaar

Hele fijne ervaringen bij Hannah. Na vorig jaar februari een flinke burn-out te hebben gekregen, wist ik mij geen raad meer waar aan te moeten kloppen.
Via via kwam ik bij EFT praktijk van Hannah Mennens terecht. Zij wist mij meteen op m'n gemak te stellen en te helpen met m'n problemen. EFT toepassen heeft mij heel goed geholpen. Je doet het zelf maar zeker ook samen. Het geeft een heel goed gevoel en een vertrouwen dat het allemaal wel weer goed komt. Ik wist ook niet dat sommige dingen zo diep nog konden zitten maar mooi dat Hannah dit allemaal met jou samen "wegpoetst"! 

Ik weet een ding zeker ik blijf terug komen bij Hannah als het even niet zo lekker gaat want bij haar weet ik dat het dan weer beter gaat erna! 

Jongen

10 jaar
(review geschreven door moeder)

Wij zijn met Hannah in contact gekomen in de hoop dat mijn zoon zelf zijn angsten leert reguleren en er zelf controle over krijgt.

Geen urenlange gesprekken waarbij de hulpverlener achter de tafel zit en het kind vragen stelt waarmee het zich eigenlijk geen raad weet.

Maar een praktische methode die hem zo ontzettend helpt. Hij wordt niet meer overweldigd door paniek en heeft het gevoel zelf de controle te hebben.

Vannacht had hij bijvoorbeeld een nachtmerrie waar hij ontzettend bang van werd. Samen geklopt en na een kwartiertje kon hij weer rustig slapen. Toepasbaar op ontzettend veel situaties.

Vrouw

45 jaar 

Ik heb al meerdere EFT-sessies bij Hannah gehad; ze weet gewoon wat ze doet en voelt feilloos aan of er nog een laag onder zit die opgeruimd kan worden. Bij Hannah voel ik me veilig en geborgen om mijn trauma's aan te gaan. Samen met haar laat EFT mij zien dat we zoveel meer opslaan in het lichaam dan we in de gaten hebben. Laatst werd ik tijdens sporten overvallen door een emoties die voor mij uit het niets kwam. Tijdens de sessie kwam middels EFT naar voren dat er een link was met een voorval 5 jaar eerder. Zo bijzonder dat dit naar boven kwam, en ik hier helemaal niet bewust van was dat hier een connectie zat. Kortom: EFT helpt mij om beter in contact te staan met mijzelf. 

bottom of page